Okulumuz adını Sayın Mükerrem KAYAN ve eşi Sayın Ali KAYAN’dan almıştır.

1993 yılında Ali KAYAN tarafından kendisinin sahip olduğu 9000 m²’lik arsa üzerinde 20 derslikli okul binası yapımına başlanmıştır. Ali KAYAN’ın 1994 yılında vefat etmesi üzerine yarım kalan inşaat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devam ettirilerek 1998 yılı temmuz ayında tamamlanmıştır. Okulumuzun 75. Yıl Mükerrem-Ali Kayan İlkokulu adı ile eğitim-öğretime açılışı ise 14 Eylül 1998 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Hikmet ULUĞBAY tarafından yapılmıştır.

İlerleyen yıllarda okulumuzun geniş bahçe alanının üst kısmına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 derslikli bir ortaokul binası yapımına başlanmıştır. Bu bina 2005 yılında tamamlanarak 75. Yıl Mükerrem-Ali Kayan İlköğretim Okulu adı altında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir.

2012 yılında 6287 sayılı kanunla kesintisiz sekiz yıllık temel eğitimin sona ermesi ve  okul kademelerinin dört yıllık okullara ayrılması sonucu 20 derslikli büyük bina Mükerrem-Ali Kayan İlkokulu, 15 derslikli küçük bina ise Mükerrem-Ali Kayan Ortaokulu adını alarak iki ayrı okul halinde eğitim-öğretim hizmeti vermeye başlamıştır.

Okulumuzun 2020 yılında depreme karşı güçlendirme ve onarım çalışmaları yapılmıştır. Halen 15 derslikte 30 şube, 1 destek eğitim sınıfı, 1 kütüphane, 1 görsel sanatlar atölyesi, 1 teknoloji ve tasarım sınıfı, 1 bilişim teknolojileri sınıfı, 1 rehberlik servisi, 1 öğretmenler odası, 4 idareci odası, 1 çok amaçlı salon, 1 toplantı salonu, 1 mescit ve 1 kantin ile 5 ve 6. sınıflar sabahçı, 7 ve 8. sınıflar öğlenci olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

24.07.2013 3035

HAYIRSEVERLERİMİZ

Mükerrem KAYAN (1927-1986)

1927 yılında Lüleburgaz’ın Evrensekiz Kasabası’nda doğdu. Çocukluğu cumhuriyetin ilk yıllarında geçti. Koyu bir Atatürk hayranıydı. Yarım kalan eğitimini kendi çabasıyla geliştirdi. 1948 yılında Ali KAYAN ile evlenerek Çorlu’ya yerleşen Mükerrem KAYAN, çevresinde sevilen, yardımsever bir insandı. Aniden ortaya çıkan bir hastalık sebebiyle 1986 yılında aramızdan erkenden ayrıldı.

Ali KAYAN (1922-1994)

1922 yılında Bulgaristan’ın Hasköy (Haskova) Kasabasında doğdu. 4 yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelerek Çorlu’ya yerleşti. O zamanın koşullarında yeterli eğitim alamadı ve bu eksikliği hayatı boyunca hissetti. Genç kuşakların iyi bir eğitim almasına katkı sağlamak için bir okul yaptırmayı kendine hedef seçti ve bu yönde bir girişimde bulundu. Hayatını iyi bir çiftçi olarak tamamladı. Yaşadığı süre boyunca çocukları çok sevdi ve onların en güzel şeylere layık olduğunu düşündü. 1994 yılında yaşamını yitirdi.

07-05-2019